Tuesday, 13 November 2012

buat terakhir kali


assalamualaikum...
seharian aku duk melayan cite jer hari nie..
boring jugak xde buat ape
minggu depan dah start final dah
aduyaiiii....
bile la aku nak study nie


ermmm.. makin hari aku makin parah
doing useless things yg xpatut aku buat
xtakut ke aku terluka untuk sekian kali nyer??
sungguh sakit nyer masih terasa
namun knp aku still nak try jgk??
why???
aku pun xfaham dgn diri aku sendiri
untuk melupakan mungkin aku xmmpu
untuk mengelak mungkin aku juga xmmpu
tapi
before hati makin terikat 
aku perlu pergi jauh2
maybe pertemuaan yg kedua kali ini menjadi titik noktah bg aku
maybe!!!
jaga hati mu nazira..
kasihani lah ia
mungkin cara itu dapat menyelamatkan hati ku utk terluka lagi
sungguh dlm diam hatiku start mrasai sesuatu
tapi akal menafikan semua itu
mungkin akal mengerti demi kebaikan hati
ia nyer xpatut di terus kan lagi
doaku buat mu
semoga dirimu mdpt jwpn yg dirimu impikan dari si dia
sungguh aku doakan kebahagian buat dirimu
dari jauh wlaupun xjauh sgt aku harapkan dirimu bahagia
moga allah makbulkan segala doa dan permintaan mu
jaga la diri elok2 dan kesihatan mu yer...aminn
jika awk  tbaca entri sy kali ni
sy harap awk fhm knp sy myepi kelak
moga2 kita dpt jadi kwn yg baik dulu, kini dan selama nyer



well.. setiap manusia xpernah lari daripada ditimpa masalah
sesungguh nyer ia dapat mematangkan diri dan mbaiki diri kita ke arah yg lebih baik
 cekal dan tabahkan hati
moga allah sentiasa di sisi dan hati 
^___^V
 




Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Monday, 12 November 2012

"Someone Like You"



I heard that you're settled down

That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?

Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited

But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you

I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts inste-ad, "

You know how the time flies

Only yesterday was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited

But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I'd hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you

I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts inste-ad."

Nothing compares

No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you

I wish nothing but the best for you
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead."

Never mind, I'll find someone like you

I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said,
"Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts inste-e-ad."


Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Sunday, 16 September 2012

fikir dulu :(



Tgh2 mlm nie, tibe2 sy ade minat nk update blog nie...
Dh bkurun rasa nyer sy biar kan blog nie xter'update..
Malas plus busy mbuatkan sy mhabiskan masa ku dgn bmalasan smbl tgk movie jer hari2
But today, mcm tpanggl jer nk bcerita sikit sal org yg tlalu buta hati dan mmaksa
Well, setiap org ade pendapat masing2 so xkisah la bagi yang xbsetuju dgn pendapat sy nie plezz duk diam2 ok!!!!
Bercinta, dicintai, bertepuk sbelah tangan, cinta xbbls tu semua lumrah dlm mcari pasangan yg betul2 akan stay dgn kita dlm susah senaang hidup brumah tangga
Tapi bg sy, paksa memaksa dlm phubungan xptt ade..
Coz ssiapa sajer makin di paksa makin mberontak..
Lamer2 jadi lain la jwb nyer...
Sy pelik jgk dgn certain2 org yg xpandai nk undur diri bila org dh xsuka or org tu dh bpunya..
Xtakut ke, benda tu jadi kat diri balik..
Well, what u give u will get it back... errr betul ke tak ape yg sy tulis nie...
Ape2 jer la, yg pasti ape yg kite buat kat org satu hari nnti perkara yg sama org akan buat kat kita..
So sbelum mbuat ape2 kputusan yang pelik2, fikir scara matang dulu...
Well xsalah nk tgakkan ape yg kita rasa kite lagi baik utk mdapat kan nyer
But in certain case xsemua yg kita ingin kan tu kita akn dpt...
Mybe jodoh kita bkn dgn si dia, mybe yg lg better mnungu kita
Xde sapa tau jodoh yg d tentukan oleh allah
So, sebelum kedua2 makin tluka lepaskan ia nyer pergi...
Mungkin itu yg terbaik buat diri masing2
Bagi yg pernah mhadapi nyer, perasaan tu pernah hadir
Tp lamer2 dia hilang jugak dek masa dan jarak
Cari la yg lagi better daripada yg sblm nie, bkn yg mirip yg lalu.......
Sy tau sy bkn lg tmpt “kwn baik” sy mluahkan prsn, but sy fhm dan sy xpernah sikit pun mbenci nyer
Dari jauh sy hanya mmampu bdoa yg kwn sy nie akan trus bahagia cm ptama kali sy kenal dia
That all for tonite....

Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Wednesday, 15 August 2012




Assalamualaikum semua...

Tinggal beberapa hari sahaja lagi untuk kita menyambut hari raya...

Sesungguhnya aku merindui korang semua...

Sempena menyambut bulan dan hari mulia nie...

Aku WAN NAZIRA WAN HASSAN yang korang semua panggil aku dgn pelbagai gelaran dulu,

Sama ada jee, jira, gee, zira, nazira or wan sekali pun dengan ini menyusun 10 jari tangan

dan 10 jari kaki ( hehehehe ) memohon sejuta kemaafan  dengan kalian di atas segala silap dan salah 

yang pernah aku lakukan kat korang dulu...

Jika mana aku pernah terhutang duit, barang, masa or idea sekali pun HALALKAN lah segala 

kekurangan aku itu...

Jika aku pernah menyakiti hati mana2 pihak, maafkan lah aku insan yang kerdil ini...

Sesungguhnya aku Cuma insan biasa yang sering melakukan kesilapan..

Buat kawan2 lamer aku, jangan luper datang rumah raya nie eak...

Aku tunggu kehadiran korang yer...

Buat rumah2 yang selalu aku pergi time raya tu, jangan luper sediakan makanan sedap2 tau...

tunggu ketibaan yang berhormat nie...opsssss :P

Hahahaha, jangan luper DUIT RAYA sekali eak...

Ok lah, semoga raya tahun nie banyak memberikan sejuta kenangan indah buat korang semua..

Makan, makan jugak tapi jangan luper untuk mengawal pemakanan...

Elakkan makan terlalu banyak manisan dan makanan yang berlemak yer...

Hehehe pesanan ikhlas daripada penaja 

^_____^V  love u all!!!!!!!!!!!!


                     selamat hari raya semua!!!!!


Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Saturday, 11 August 2012


Assalamualaikum....
Ermmm.. lama juga aku tak update blog aku nie..
Hope semua nyer sihat walafiat hendakNYA...
Byk yg blaku spanjang aku tak update blog nie..
Aku pun dah sem 5 kat tempat aku bljr nie..
Tinggal lagi 6 bln aku nak abis kan perjuangan aku sbgai sorg student fisioterapi..
Next year insyaallah aku dah kerja..
Dapat la aku menolong ibu bapa aku sedikit sbanyak..
.......................................................................................................................

Ermmm masa cuti yang lepas..
Abg kesayangan aku dah pun selamat brumah tangga
Jodoh nyer daripada negeri johor..
Alhamdulillah semua nyer selamat dan berjalan lancar...
Nanti aku kongsikan 2, 3 keping gambar kahwin mereka yer...
.......................................................................................................................

Lagi seminggu umat islam nak menyambut hari raya puasa...
Sayu hati aku mengenangkan keluarga di kampung..
Tahun nie tak dapat la aku nak menolong mak aku masak kuih raya...
tak dapat la aku nak mrasa kuih raya homemade tahun nie... :(
Ayaaaa............rindu nyer kat dorang semua...
Cepat2 la cuti raya weiii...
Dah tak sabar bebeno nie nak balik umah....
Baju raya pun tak beli lagi, kuih raya pun sama...
Yang pasti tahun nie bertambah la dua orang dalam keluarga kami..
Hehehehe.... welcome to my family yer...
Buat anak sedara baru ku, cik jee tak pandai la nak layan ank sdara perempuan..
Sorry yer, hehehe dah terbiasa dengan dafi yang nakal tu...
Dapat sajjidah lak yang jenis pendiam and suka senyum...
Kaku cik jee jadi nyer..
Hehehehe.... anak2 sedara cik jee yang baik...
Jangan nakal2 tau..nanti cik jee tak bagi duit raya baru tau...hahahaha
................................................................................................................................

Soal jodoh dan pertemuan lak...
Aku serahkan segalanya kepada NYA....
Hehehe.... jika tak, suruh jer family yang carikan.. senang cite kan2!!!!
Oklah semua...
Lain kali ler plk aku mbebel kat sini...
Papai and adiyossss ^_____^V


nie la abg n kak ipar aku..
hehehe...promote cikit :)


ok lah, dah malas nak letak gambar abg byk2..
cam nie blog pasal dia lak..hehehe
ape2 pun smoga bbahagia hingga ke akhir hayat yer...
doakan adik mu nie sampai jodoh awal eak..
hehehe, bukan nak mgatal tapi nak kahwin awal ckit..
senang nak urus masa depan kelak...
hahahaha...




Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Monday, 28 May 2012

KEKELIRUAN!!!


assalamualaikum....
lama jugak eak aku x update entri blog aku nie...
busy sgt smpai xsempat nk bukak blog pun..
baru jer aku lepas abis klinikal aku for sem 4..
exam final pun dh abis dh..
tp result dia mgecewakan aku arrr...
tp aku xkan putus asa
no more putus asa dalam hidup aku nie...
cukup la rasa putus asa tu pernah datang dlm hidup aku dulu..
sekarang bukan masa untuk aku mengulang kembali sejarah yang sudah lamer blalu
betullah kata orang asal kan usaha kita xpernah putus pasti membuahkan hasil nya kelak
xkisah la lambat atau pun cepat...
sesungguh nyer aku happy dengan hidup aku sekarang...
kawan2 dan family yang baik sentiasa ade utk myokong aku...
sesungguh nye aku bsyukur mgenali dan mempunyai dorg

but still, aku masih lagi keliru tetang soal cinta
aku pun xtau ape yang perlu aku buat
antara kawan karib yang sentiasa ada masa aku susah
tiba2 ingin menjadi sbahagian hidup aku..
tanya soalan yang aku sendiri xtau jwpn nya..
so berdiam diri sahaja lah yg aku mampu buat ketika ini...
daripada sorg kwn yg rapat yg mengetahui semua tentang aku
ingin bertukar menjadi  sebahagian dlm hidup aku...
ermmm...pening la weiii...
xtau nk jwb ape kat dia...
nnt kan aku jwb yg bukan2 mgecewakan org lak...
tapi hati aku xde lak mgata kan aku xsuka dia...
tak de lak mgata kan aku xsuka kat dia...
bagi aku buat masa skrg, xkisah kot...
aku tima jer kalau betul yg ko msud kan kat aku tu..
tapi slow2 ler....
but, aku rasa ko tahu ape yg aku nk ckp kan mlm tu...
tp....
biar la...
lupa kan jer....

~ TAMAT ~


Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Saturday, 31 March 2012

Enjoy!!!!


assalamualaikum!!!!
ujung minggu yg indah nie best jgk dgr lagu nie
so enjoy yer :P




"The One That Got Away"

Summer after high school when we first met
We made out in your Mustang to Radiohead
And on my 18th Birthday
We got matching tattoos

Used to steal your parents' liquor
And climb to the roof
Talk about our future
Like we had a clue
Never planned that one day
I'd be losing you

In another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

I was June and you were my Johnny Cash
Never one without the other we made a pact
Sometimes when I miss you
I put those records on (Whoa)

Someone said you had your tattoo removed
Saw you downtown singing the Blues
It's time to face the music
I'm no longer your muse

But in another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]
The one that got away

[Bridge:]
All this money can't buy me a time machine (Nooooo)
Can't replace you with a million rings (Nooooo)
I should've told you what you meant to me (Whoa)
'Cause now I pay the price

In another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Friday, 30 March 2012

Ours Song

assalamualaikum
ujung minggu yg indah nie mberikan aku seribu ketenangan
walaupun sunyi tanpa semua kwn di sisi
tapi kenangan still mekar di ingatan
lagu yg pernah aku minati tiap kali kenangan2 masa lalu bmain2 di fikiran aku


my baby you by marc anthony


hanya pada mu by qiara


relaku pujuk by spider
:)

hatimu miliku by nera


tiap kali dengar lagu2 nie aku terdiam n tkaku buat sketika
aku pun xtahu knpa
mybe kenangan di sbalik lagu2 nie yg mbuatkan aku cm tu
apa2 pun kenangan2 tu mgajar aku erti kehidupan 
peace no war ^____^V


Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Saturday, 17 March 2012

definitely my best friend



assalamualaikum!!!!
entry kali nie khas buat kawan baik ku yg di sayangi
request drp dia so aku pun karang ler kisah2 dulu buat ko ingat blik yer

kawan
thanks ler kerana ko tak pernah mlupakan kan aku mcm kwn2 ku yg lain
thanks kerana sntiasa di sisi aku mlalui hidup2 aku yg sukar n kadang2 hepy
apa yg blaku dlm hidup aku semua nyer ko tahu
sesungguh nya aku amat bsyukur krn mpunyai kwn mcm ko


masihkah kau ingat???
kenangan kita sejak tadika lagi
main kahwin2, ank ptung, mkn sama2 kat sana mmg aku xpernah lupe
kita masuk tarian sama2 masa mjlis penutup tadika pon aku msih lagi ingat
ingat lagi x baju yg cute kita pakai tu??
dgn skirt wrna ungu n biru
rmbut lak di toncang 2..hehe lucu kot bile ingat blik


masuk jer sek rendah aku blainan kelas dgn kawan2 yg lain
tp masa drjah 3 dpt jer aku lompat kelas msuk kelas sama2 ngan korg
ingat lagi??? time nak tgu kelas fardu ain n ustazah msuk kelas, mcm2 yg kita buat
main2 kat blkang kelas ler
ingat x curam kat blkang kelas 3 gigih dulu??
kat situ la kita main2
ade masa lebih lagi kita pegi lak umah hidayu
ko ingat lagi x peristiwa lawak yg blaku masa abg dia antar kita rmai2??
cm sardin jer naik motor ngan abg dia
hahaha selipar sapa ntah smpai ttanggal2
smpai ke drjah 6 kita still bsama2
kejar2, main getah, main selambut,ckp2 sal cikgu2 ler
kena rotan, kena marah, kena denda smpai naik atas meja+kerusi lg
hahaha lawak la bila ingat blik
korang slalu buli aku
mentang2 la aku jadi penonton jer bila korg main2
tapi aku xkisah pon, hehehe
sebab time ade masa free kija aku pegi kacau cg laki2
hahahahaha
zmn kanak2 mmg best sgt2


msuk sek mnengah lak kita lain2 kelas plk
so masa nk bsama2 tu makin kurang
eleh tapi smpai form3 jer lain2, msuk jer form4 kita skelas blik
hehehe masuk kelas pure sains pun kita still prangai2 giler2
ramai yg ajak tinggal kat asrama tapi kita xnk
biasa ler org xsuke trikat ngan peraturan asrama kata kan
petang2 pegi sek stdy
xpon pegi kacau bdk yg dk asrama or dating
hehehe cinta monyet masa zmn sekolah
cg marah2 buat bdoh jer
mlm nyer lak pegi kelas mlm kat sek
subject kimia ngan cikgu hamzah
tima kasih byk2 la kat cg hmzah tu y mybb kan aku minat kimia
kalau tak mcm fizik la jd nyer
bljar krn nk lulus
pegi jer kelas dia 
kena prepare fizikal n mental
skali kena denda kat dia, wow!!!! sakit kot
so sbb tu la dlm byk2 kerja sekolah yg kimia jer aku siap
hehehe takut kena halau drp kelas n kena denda


ermmm kawan!!!!
aku rindu saat tu semua
rindu saat kita sekolah sama2 dulu
waktu ptg2 kita pegi jln2 keliling kg
xpon aku paksa ko teman  aku pegi dating
hahahaha windu weiiiiiii!!!!


pas jer sekolah aku ingat ke kita akan lost contact
tp kita still jgk bhubung
kita slalu saling menasihati satu sama lain
kadang2 smpai mnangis2 masa bgayut ngan ko
huhuhuhu
kalau smpai tahap kritikal aku kol jer mak ko
ckp ape2 yg ptt bg reda sikit
sungguh aku rindu semua tu


aku ingat lagi waktu sukar yg aku lalui dulu
ko sentiasa ade di sisi aku
tima kasih atas nasihat ko,aku tidak myesal dgn keputusan yg aku amik
biar pon masa tu hati aku berat nk melepas kan 
tp kata2 ko myebab kan aku sedar perkara di sebalik itu semua
sesungguh nyer, aku tidak myesal dgn keputusan yg aku buat smpai ke hari ini
malah aku bsyukur di tunjuk kan oleh allah utk bkongsi mslah ngan ko
semua yg blaku ade hikmah nyer


sampai skrg kita masih lagi kwn baik, malah dh mcm adik bradik dh
susah senang kita bersama2
jika ade salah faham antara kita cepat2 la kita selesai kan nyer
thanks coz being my best friend until now...
i love u my dear friend

 




Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Monday, 12 March 2012

assalamualaikum!!!


lamer jgk aku xupdate entri kat sini nie...
mcm2 yg berlaku n tahap kesibukan makin meningkat..
so, nie jer la masa yg dpt aku luangkan utk blog aku nie...

aku pun dh almost 2mgu start klinikal kat hospital yg terdekat dgn tmpat aku stdy..
so masa utk online makin bkurangan..
1st aku lapor diri utk klinikal aku, aku dpt lak khabar gembira..
akk sulong ku mlahir kan ank pmpn..
hehehe happy sgt2..


nie gmbr dia
ank sdara no 2.. perempuan..
lamer dh tgu nk ank sdara pmpn
akhir nyer dpt jgk pd 5/3/2012 yg lps

well...
aku skrg pun dh ok, xde pe2 yg nk di gelisah kan sal soal hati n perasaan..
lamer2 keburukan makin terserlah drp yg kebaikan
that why aku xpernah myesal

kisah hidup kita ade trun naik
n ade pasang surut nyer
bgantung pd niat n usaha kita utk mcorakkan nya.


so light up your life...




 




Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Tuesday, 31 January 2012

Terlalu penat



Terlalu penat melayan kerenah manusia yg pelbagai
Terlalu penat utk mmuaskan hati semua org
Terlalu penat utk mgatakan ya pada tidak
Terlalu penat utk menjaga hati manusia
Terlalu penat bile diri tidak lagi berdaya " hopeless "
Terlalu penat bile keadaan tidak seperti yg kita harapkan
Terlalu penat fikirkan perasaan org lain
Terlalu penat fikirkan diri tidak sesempurna buat org lain
Terlalu penat utk memahami perkara yg sudah di fahami
Terlalu penat utk semua itu...

Matahari tidak sentiasa menyinari alam
Langit tidak sentiasa cerah
Rumput tidak sentiasa menghijau di padang
Bunga tidak sentiasa mekar di taman
Lautan tidak sentiasa pasang
Burung tidak sentiasa terbang di langit

DAN

Manusia tidak sentiasa betul!!!!


p/s:- tak tahu ape yg diri sndri ingin smpai kan sebenar nyer, sbb terlalu penat dgn semua tu : ( 


 

Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Monday, 30 January 2012

You deserve much better!!!!!


You deserve!!!
Someone who love you with every single beat of his heart
Someone who thinks about you constantly
Someone who spends every minute of every day just wondering
what you’re doing
where you are
who you’re with
and if you’re OK
you need someone who can protect you from your fears
you need someone who will treat you with respect
love every part of you
especially your flaws
you should be with someone who can make you happy
really happy, dancing-on-air happy
someone who should have taken the chance to be with you years ago instead of becoming scared and being too afraid to try
 you deserve far better ok!!!!



Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

love is so sweet




Assalamualaikum…
Sekian lama saya tak update entry sy kat blog nie..
Hari nie baru ade mood nak menaip ape yg nak di kongsi kan bersama2 di ruangan kali nie

Kisah cinta yang tidak kesampaian
Mesti korg pun pernah mgalami nyer kan??
Kali nie sy nak kongsi kisah cinta seorang kwn
" Kalau awk terbaca entry kali nie jangan marah eak!!! "
" Sesajer nak kongsi dgn org lain sbagai satu kisah yg mnarik "


Kisah si mamat nie bermula bila dia berkawan rapat dgn seorang pmpn
Mula2 dorg sekadar kwn yg bkongsi hobi dan minat yang sama
Kebanyakan dorg habiskan masa bersama2 mlakukan pelbagai aktiviti bagi memenuhi kehidupan seorang pelajar
Tanpa dia sendiri sedar, dia mula myintai pmpn tu tanpa pengetahuan tuan pnya bdn
banyak kali kot dia nafikan perasaan dia sendiri
sampai satu tahap, dia dh xdpt nk tahan n mgakui yg dia betul2 fall in love with that girl
Tiap masa dan ketika dia bharap dpt mhabiskan masa bersama2 dgn org yg telah mencuri hati nyer
Bile ade jer masalah yg di tanggung oleh pmpn tu, dia sanggup myelesaikan nyer tanpa perlu pmpn tu minta bantuan drpd dia
Kalau blh semua mslh, suka or duka dia ingin bkongsi bersama2 dgn org yg dia cintai tu


Namun begitu, hancur luluh hati si mamat nie bila pmpn tu mnolak cinta nyer
Pada dasarnya dia tidak btepuk sbelah tgn pun, tp di sbbkan  pmpn tu dh mmiliki org lain sebelum kmunculan si mamat nie, dia tpaksa menolak cinta kwn ku nie..
Keluh kesah ler dia bbrpa minggu, mandi xbasah, makan xkenyang
bile nmpk jer pmpn tu dia rasa cm nk duk sembang2 spanjang hari n habiskan masa bsama2
Bile pmpn tu ajak dia keluar, dia still ikut
Mcm2 cara dia buat bg mluper kan pmpn tu, tp susah kata nyer
Pernah cuba mlarikan diri, tp gagal jgk
Sebab dua2 saling myintai
ermm, susah kan bile dh suke kat org nie
bile kena reject diri sndri yg tahu betapa sakit nyer 
fizikal jer  nmpk ok, tapi dlman mcm tongkang pecah gaya nyer
sabar jer la yer...

 sy pernah jgk nasihat dia...
Tapi gagal..
Hehehe mybe cara tu just bkesan buat saya jer kot
Ntah ler, sy skadar kwn jz blh bg nasihat
Semua nyer bgantung pada tuan punya bnd la skrg

Jangan terkejut sebab sy pun pernah mgalami perkara sama..
Hahaha tapi bnda yg dh lepas usah di kenang2 lagi
Kalau ade jodoh kita, xkan ke mana2

Lagi pon bukan PAKWE yg ku cari skrg, tapi CALON SUAMI
Dah serik utk bcouple2 yg tidak mbawa ke mana2
Janji2 manis just tnggl skadar janji manis2 manis jer
Kalau sapa2 snggup tggu, tggu jer la...
IF U THE ONE and IF U JODOH KU, ku terima seada nyer baik n buruk diri kamu
Tak de org yg betul2 sempurna dlm hidup nie melain kan ALLAH swt jer..
peace no war ^____^V
sekian buat kali nie


p/s :- perlu habiskan baca novel " WHERE RAINBOWS END!!! " love it so badly  ; D





Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^

Friday, 13 January 2012

tersenyum sendirian :)



Assalamualaikum...

Walaupun terlalu penat hari nie dgn kelas yg begitu padat
Tapi still dapat luangkan masa sedikit utk update blog nie
Time rancak berbual dgn roomate aku tadi
terkeluar la topik kisah2 mmalukan dan mlucukan yg pernah kami lalui

Bile di kenang2 kembali
Banyak kot kisah2 cam tu yang pernah aku alami
Jom la aku kongsi di antara kisah2 tu!!!!!

Time zaman sekolah rendah dulu
Aku pernah di denda oleh cikgu kelas aku
Masa tu aku darjah 2
Biasa la zaman kanak2 ribena kata kan!!!
Tak tahu ape2 pun
org kata A, A la aku..
Bg aku semua yg cikgu buat tu betul
Nak di jadi kan cerita
Cikgu azmi masuk la kelas tp terluper bw buku rekod kedatangan pelajar
Pahtu dia suruh aku pergi ambil buku tu kat bilik guru
Masa tu aku penolong kelas la
Otw nak pergi ambil, kwn aku lak kata nak ikut skali
Aku pun bw la dia skali tnpa bgtw n mtk kebenaran cikgu tu
Sesudah aku ambil buku tu terus aku blik ke kelas

Pehhh!!!! Balik2, terus dia panggil aku dan kwn aku tu
Dgn muka xtau pe2 n muka xbersalah
Aku tanya cikgu tu kenapa cg??
Wow!!!! Penampar hinggap kat pipi aku n kwn aku
Cg tu kata aku xmtk kebenaran dia dulu sblm mbawa kwn aku tu keluar tadi
Bukan tu jer....
Dia suruh lak kami keluar kelas n bjemur tgh panas dpn kelas
Pas ½ jam baru la dia panggil kami
Xcukup lagi..
Dia suruh lak kami merangkak di bwh setiap meja yg ada kat kelas kami tu
Huhuhu...dgn airmata yg xputus2 mgalir
Kami merangkak jer la
Malu giler kot masa tu
Abis jer kami di suruh mintak maaf dgn dia pulak
Balik umah xbgtw kat family pun
Aku benci giler kot kat cg tu...tp bile dh lamer2 aku luper kan jer semua tu
 smpai sekarang aku still ingat muka, nama n rumah dia
hahahaha, bkn bdendam tp bile tgk umah dia
aku jd nk tergelak ngan sndri mgenangkan peristiwa tu


Masa kat sekolah menengah lagi byk kisah2 yg memalukan
Hahahahaha
Takat berdiri atas meja n di denda duk luar kelas tu perkara biasa la
Tapi malu giler bile pakwe lalu dpn kelas masa kena denda tu
Pandai lak aku menyorok kat mana2
bukan nyer aku nie dlm klngan bdk2 nakal kat sekolah aku
murid kesayangan cg kot
tapi time sikap malas aku dtg, cm tu la jd nyer...hehehe


Yang xleh aku nak luper
Jatuh tangga depan laki2 yang aku minat
Hahahaha lawak tol
Masa tu time baru jer abis waktu persekolahan
Ramai2 la nak trun tangga nak balik
Turun punya turun aku miss 1 step anak tangga
Ape lagi gedebuk!!!! Aku jatuh terduduk
Malu tol, semua orang tengok aku
Yang lagi malu bile laki2 yg aku suke tu pun tgk jgk
Hahahaha tu la gara2 mgintai dia smpai xperasan anak tangga yg terakhir


Errr... byk kot kisah2 yg lucu yg pernah aku alami
Nie jer la yg dpt aku share
Yg lain2 biarlah aku kenang sendiri bile masa lapang aku
utk bg hilang stress cikit study NEUROLOGY sem nie..
Hehehehe


Masa yg lalu bila di kenang amat indah walaupun banyak pahit dan kesedihan yang terpaksa di hadapi utk berada di tempat aku sekarang nie
Manusia, persekitaran, kawan, dan perkara yang di tempuhi sehari2 sentiasa mengalami perubahan
Tapi ape yg penting, percaya kpd diri sndri dan sentiasa berfikiran +ve
Terima la orang2 di sekeliling kita seadanya
Baru lah kita happy dan bahagia selalu




Jangan menilai saya kerana apa yang saya tulis, kenali dulu diri saya yang sebenar sebelum membuat sebarang tuduhan yang tidak berasas ^____^